Ismét Djokovics lett a bajnok a wimbledoni tornán

A Grand Slam-tornák között is talán a legmagasabban jegyzett teniszbajnokság a wimbledoni, amit The Championships –ként is szoktak emlegetni. A világranglista első helyén álló szerb származású Novak Djokovics meg tudta védeni bajnoki címét a döntőben a hétszeres győztes Roger Federer ellen.


A wimbledoni tenisztorna

Házi praktikák, vegyszerek, ipari eszközök és szőnyegtisztításra specializálódott szakemberek állnak a segítségére a tisztaságért folytatott harcban, ha úgy szeretné. Nagyszüleink házi bölcsessége és a modern vegyészet és technológia együttes erejével még az olyan makacs foltoktól és szagoktól is megszabadulhat, mint a sár, a bor vagy más étel okozta foltok, az ázott kutyaszag, de még az allergiát okozó poratkák ellen is akad segítség.


Ismét Djokovics lett a bajnok a wimbledoni tornán

A Grand Slam-tornák közül egyedüliként füves pályán rendezett tornát évente – a Roland Garros és a US Open közözz, a nyári hónapok alatt – tartják Angliában. Hivatalosan két hétig tart, de az esős idő miatt többször halasztani kellett meccseket, ezért 2009–ben behúzható tető került felszerelésre a centerpálya fölé, amit kb. 10 perc alatt be lehet zárni.


Egyszerre itt is több verseny fut, melyek közül a legjobban követettek a férfi- és női egyes párviadalai. Először egyébként 1877-ben rendezték meg ezt a tenisztornát, akkor még csak férfi egyes párharcok voltak. 1884-ben történt először, hogy női egyéni és férfi páros versenyeket is rendeztek, majd 1913-ban nőis és vegyes párosokat.


A döntő

A vártnak megfelelően a teniszezők önbizalommal telve ugrottak egymásnak és hozták saját adogatásaikat az első szettben, melynek végét izgalmas labdameneteket követően Djokovics nyert 7:6 arányban.


A második játszma is tartogatott izgalmakat, pazar labdameneteket és szép szervákat. Az ötödik gémben a labda megcsúszott a vonalon, ami megzavarta a szerb teniszezőt, így Federer két bréklabdához is jutott, bár ezeket nem tudta kihasználni, végül mégis 6:7-re nyerte a játszmát, így egyenlített.


A mérkőzés vége felé a fáradtabbnak tűnő Roger Federer többet hibázott, mint ellenfele, így végül 4 szettben alul maradt szerb ellenfelével szemben.